ANLAMA GÜÇLÜĞÜ İÇİN TEDAVİ

5 Şubat 2008 Salı | Etiketler: | |

Anlama güçlüğüne yeni tedavi yöntemi
Unutkan, dalgın, anlamakta güçlük çeken yetişkinler ve çocuklar için zihin geliştirme programı olan 'Rehacom’ Adana’da uygulanmaya başlandı.

Psikolog Sema Bengi Gürkan, Türkiye’de İstanbul’da yeni kullanılmaya başlayan Rehacom programını Adana’ya getirdiğini, bunun özellikle sınavlara hazırlanan çocuklar için önemli olduğunu belirtti. Gürkan, “Unutkan ve dalgın olan, anlamakta güçlük çeken, dikkat ve öğrenme bozukluğu olan çocuklara, aynı şeyi tekrar tekrar anlatan yetişkinlere yardım eden bir programdır. Beyin 'Check Up’ programı dahilinde önce kişinin anlama-kavrama, dikkat ve bellek gibi bilişsel işlevlerdeki performansı bilgisayarlı testlerle ölçülüyor. Beyin biyoelektriksel aktivitesindeki düzensizliği saptamak amacıyla Kantitatif EEG çekiliyor ve sonuçlar değerlendiriliyor. Beynin modüler sistemle çalıştığı göz önüne alınarak en sorunlu alanlar belirleniyor. 'Bilgisayarlı Eğitim Modülleri’ ile tedaviye başlanıyor. Program ortalama 6 ay sürüyor. Bu program özellikle adaptasyonda güçlük çeken çocuklar için kullanılıyor” dedi.


Gürkan, ayrıca programın alkol bağımlılıklarında, mantıklı akıl yürütmelerinde, yüz, sima ve sözcük belleme, uyanıklık ve tetikte olmak ve bölünmüş dikkat sıkıntısı çekenler için de uygulandığını belirtti. Öğrencilerin sınavlara hazırlandığı sırada çok fazla problem yaşadığını kaydeden Sema Bengi Gürkan, "Fazla bilgiyi akılda tutamama şikayetleri, çeşitli olaylar karşısında zihni karışanlar, bir konu dışında ikinci bir konuya konsantre olamayanlar, zihinsel birikimi olmayan 10 yaş ve daha büyük çocuklar da bu program ile egzersiz yapıp gelişebilirler” diye konuştu.
Kaynak: Milliyet

0 yorum: