HAMİLELİĞE NASIL HAZIRLANMAK GEREKİR

22 Şubat 2008 Cuma | Etiketler: | |

Hamileliğe hazırlanın!
Hamileliklerin ancak yüzde 50’si planlı gerçekleşiyor. Yakın bir zamanda hamilelik düşünenlerin, yaşam tarzını daha sağlıklı bir hale getirmesi gerekiyor.


7 Şubat 2008 Perşembe
Türk Böbrek Vakfı Hizmet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op.Dr. Sait Halil, hamilelik öncesi kadınlara düşen görevler hakkında şu önerilerde bulunuyor;

Sigarayı bırakın. Sigara; düşük, ölü doğum, erken doğum ve düşük doğum tartılı bebek gibi riskleri artırır. Sigara çocuğunuzun yeni yürümeye başladığı dönemleri ve hatta sonrasını da etkiler. Bu etkilerin en başında, solunum yolları hastalıkları gelir.
İçkiyi kesin.
Kilonuza dikkat edin. İdeal kiloda olmak gebe kalmayı kolaylaştıracağı gibi, hamilelik döneminizi de rahat geçirmenizi sağlar. Çok zayıf olmak, döllenme şansını azaltır, çok kilolu olmak da hamilelik sırasında oluşabilmesi muhtemel yüksek tansiyon, diyabet gibi hastalıkların riskini artırır.
Sağlıklı bir hamilelik için düzenli doktor kontrollerini ihmal etmeyin.
Folik asit içeren gıdalar tüketin. Folik asit, içerdiği büyük ölçüdeki B vitamini ile nöral tüp defektini (spina bifida) engeller. Hamile kalmayı denemeden önce alınmaya başlanması tavsiye edilir. Yeşil sebzelerde, portakalda, kahvaltılık gevreklerde bulunur.
Kaynak: www.milliyet.com.tr

0 yorum: