SARMISAĞIN YARARLARI

30 Ocak 2008 Çarşamba | Etiketler: | |

SARMISAĞIN YARARLARI

Sarmısağın en büyük yararı aslında kuşkusuz yemeklerinize tat katmasıdır. Ama sağlığa olan faydaları da göz ardı edilemez.


Birçok çalışma, sarmısağın kötü kolesterol LDL’yi düşürdüğünü, iyi kolesterol HDL’yi yükselttiğini, kan basıncını ve kalp hastalıkları riskini azalttığını bildiriyor. Sarmısak ''alicin'' denilen bir bileşik içerir ve bu şekilde antibiyotik aktivite gösterir.

Cilt, sindirim ve solunum sistemi enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Sarmısak içerdiği C vitamini ve selenyum ile antioksidan bir besindir. Bunlar vücuda zarar veren maddelerin etkinliğini azaltmak için gerekir. Sarmısak tüketimi kan şekeri düzeyini düşürücü etki yaratabilir. Ayrıca kansere karşı koruyucu etkisi de vardır.

0 yorum: